“A jövő formálása az ifjúság felelőssége, az ifjúság szemléletének formálása a miénk!”
Gyakornoki Program

2014 tavaszán kidolgoztuk gyakornoki programunkat, melynek célja, hogy a szakképzésben vagy felsőoktatásban résztvevő fiatalok már tanulmányaik ideje alatt gyakorlati tapasztalatot szerezzenek.  A minket választó fiatalok számára lehetőséget nyújtunk arra, hogy a saját tanulmányaikhoz leginkább illeszkedő területekkel ismerkedjenek meg és a későbbiekben munkájuk során is sikeresen hasznosítható gyakorlatra tegyenek szert.

Bővebb információ: gyakornok@vitalistab.hu 

 


Gyakornokokat várunk az alábbi szervezeti egységeinkhez:

 

Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület – ifjúsági programszervezés

Egyesületünk több helyi és országos szintű, egyedi kezdeményezésű projektet valósít meg évente, melyek közt szerepelnek (a teljesség igénye nélkül) szabadtéri- és sportrendezvények, fesztiválok, táborok, kirándulások, csapatépítő, prevenciós és társadalmi érzékenyítő programok is.

Gyakornokaink így betekintést nyerhetnek a tervezés folyamataiba, valamint saját ötleteiket is felhasználva aktívan részt vehetnek a programok megvalósításában és lebonyolításában - az adminisztrációtól a helyszíni részvételen át az értékelésig.

E területre elsősorban kreatív, magabiztos fellépésű, rugalmas és pozitív szemléletű jelentkezőket várunk, továbbá előnyt jelent, ha a jelentkezőnek már van az adott területet érintő, illetve rendezvényszervezésben szerzett tapasztalata.

 

Vital-Press Ifjúsági Médiaügynökség – kommunikáció és média

Ifjúsági médiaügynökségünk önálló kommunikációs stratégiájával azon dolgozik, hogy a fiatalok megfelelő mennyiségű és minőségű közéleti és közösségi információhoz jussanak, illetve tisztában legyenek kulturális, tanulási-fejlődési és szórakozási lehetőségeikkel is. Mindezt offline és online felületeken, illetve a közösségi média eszközeivel valósítjuk meg.

Ezen a területen kiemelt feladatok: külsős és belsős rendezvényeken, sajtótájékoztatókon való jelenlét, interjú- és fotókészítés, videó készítés/vágás, illetve cikkírás különböző témákban. A cikkekhez elvárás a kiváló helyesírás, magas szintű szóbeli és írásbeli kommunikációs készség, tájékozottság ifjúságot érintő közéleti ügyekben, illetve a tanulási és fejlődési szándék. Előnyt jelenthet egy konkrét területen való kiemelt jártasság (pl. tudományos innovációk, mentálhigiéné, egészséges életmód, természet, sport, szépségápolás, stb.)

 

Csepeli Ifjúsági Szolgáltató Központ – közösségi programok, ügyfélszolgálat és adminisztráció

Ifjúsági irodánk biztosítja mindennapos munkavégzésünk helyszínét, szolgáltatásait tekintve pedig, segítséget nyújt a fiatalok számára hétköznapi gondjaik önálló megoldásában, információkkal és tanácsokkal látja el őket. Emellett a központ infrastruktúrát biztosít a Csepeli Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat gyűlései, megbeszélései számára, és több iskolán kívüli foglalkozás is megvalósításra kerül az iroda falai közt.

Itt főleg klubfoglalkozások szervezése valamint általános adminisztratív, ügyfélszolgálati és ad hoc feladatok várják gyakornokainkat, melyeknek köszönhetően részletesen megismerhetik szolgáltatásainkat, fiataljainkat, illetve betekintést nyerhetnek egy civil szervezet projektjeibe. Az ötlettől a megvalósításig végigkövethetik ezek folyamatait, így az itt szerzett tapasztalatok kiemelten hasznosnak lehetnek számukra a munkaerőpiacon való helytálláshoz.

Ezen a területen előnyt jelent a kiváló kommunikációs és kapcsolatteremtő készség, illetve a precíz, pontos munkavégzés. Emellett speciális irodai szegmensünkbe várunk pénzügyi és jogi területen tanuló, illetve felsőfokú angol/német vagy szakmai angol/német nyelvismerettel rendelkező gyakornokokat is.

 

Iskolai Közösségi Szolgálat – mentor program

A nemzeti köznevelésről szóló törvény szerint az érettségi bizonyítvány kiadásához ötven óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges. Ezt első alkalommal a 2016. január 1-je után érettségi vizsgára jelentkező tanulóknak kell igazolniuk. Ez a 2013/14. tanévben 9. és 10. évfolyamos tanulókat már érinti.

A Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület kidolgozott egy olyan modellprogramot, amely során a fiataloknak izgalmas, informatív, és valódi tapasztalatot adó helyszíneken nyílik módja a közösségi szolgálat teljesítésére. Célunk, hogy a fiatalokat a számukra legmegfelelőbb intézményekbe irányítsuk - szakértői és mentori segítséggel.

Mivel kapacitásaink és erőforrásaink sajnos végesek, örömmel vennénk olyan gyakornokok együttműködését, akik valamilyen területen különlegesen jártasnak érzik magukat. Olyannyira, hogy szakmai mentorként támogatni is tudják a szolgálatot teljesítő középiskolásokat, és vállalják konzultációk vezetését, szakmai beszámolók, jelentések írását, az alábbi területeken:

 • kertészet, zöldterület-gondozás (kerttervezés, kertalakítás, stb.)
 • a Kis-Duna-part teljes környezetvédelmi feltérképezése: mintavételezés, természetes és mesterséges folyamatok vizsgálata, terepi mintavételezés, labormunka
 • madárbarát klubfoglalkozás: kreatív barkácsolás, etetők kihelyezése
 • közösségi terek építése-szépítése tervezéstől a kivitelezésig (közvélemény-kutatás, street art, dekorálás)
 • kirándulások, tanulmányutak szervezése fiatalok számára Budapest vonzáskörzetében
 • rendezvényszervezés az előkészítéstől az animátori tevékenységekig
 • művészeti klubok, műhelyek, közösségi foglalkozások vezetésében segítség
 • bábozás, bábkészítés, előadások szervezése
 • zene klub, hangszerkészítés, fellépések
 • a fiatalok felkészítése állatmenhelyen való munkára
 • a fiatalok felkészítése idősotthonokban történő szolgálatteljesítésre
 • esélyegyenlőségi programok szervezése, érzékenyítés,
 • korrepetálás, diáktanítás, nyelv tanulás
 • Katasztrófavédelmi és elsősegély gyakorlatok, elméleti felkészítés
 • Óvodai feladatok elvégzése (közösségi programok, kert rendezés, sport foglalkozások)

A gyakornoki pozíció betöltéséhez elengedhetetlen a kiváló kommunikációs képesség, a segítő, támogató attitűd, illetve a szakértői szintű tudás a vállalni kívánt területen.

 

Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület – kutatási lehetőség

Mivel egyesületünk munkája több területet is lefed, illetve kapcsolatban áll különböző intézményekkel és civil szervezetekkel, örömmel biztosítunk kutatási, esetleg megfigyelési terepet szakdolgozó fiataloknak, akik bármilyen, a munkánkat érintő pályára készülnek. A megvalósítás feltétele egy előzetes, írásbeli megállapodás.

 

 A gyakorlatok elvégzéséről magyar és angol nyelvű tanúsítványt állítunk ki. 

1212 Budapest, Rákóczi tér 34.
Tel.: +36 70 7777 - 020

e-mail: info@vitalistab.hu
www.facebook/vitalistab