“A jövő formálása az ifjúság felelőssége, az ifjúság szemléletének formálása a miénk!”
ÉlményTábor 2015

2015-07-23

Kedves Csepeliek!

Minden évben nagy sikert arat a csepeli élménytábor, mely idén július 27-31-e között kerül megrendezésre.  A helyszín idén is a Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont (1213 Budapest, Hollandi út 8-10.)

Egy hely, ahol a fiatalok a saját felépített városukban a felnőttek bőrébe bújhatnak és olyan tevékenységekben vehetnek részt, amiket gyermekként nem tehetnének meg. Demokrácianevelés, közösségfejlesztés, nem formális és informális tanulás.

Az idei élménytábor is a nyári napközis tábor keretein belül valósul meg, így aki részt szeretne venni a programon,  ott kell jelentkeznie. Bővebb info: http://csepel.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=9630:hasznos-tudnivalok-a-keruleti-a-napkozis-taborrol&catid=1:helyi-hirek  

 

Tervezett Program:

Rendőrségi állomás:

Helyszínelés: A rendőrségi állomáson vandálok törnek be egy kiállításra és a rombolás mellett eltulajdonítanak értékes tárgyakat. Az állomáson  részt vevő gyerekek helyszínelős ruhát kapnak (vászon papucs, festőruha, gumikesztyű, védőszemüveg, helyszínelős tasak) amiben elvégzik a számukra kijelölt feladatot.

Egyéb programok: Egy rendőrautó fog az állomás mellé parkolni, így a gyerekek beszállhatnak, kipróbálhatják, szirénázhatnak. A rendőrautó felszerelését is megnézhetik, valamint a protektort is felvehetik.


Katonaság:

Egy kialakított laktanyában és kiképzőbázison fognak a gyerekek feladatokat végezni, kiképzési elemeket is elsajátítanak, ami a katonákra jellemző, és amihez nem árt némi kondíció is.


Tűzoltóság:

Füsttel teli sátrakból kialakított ügyességi pálya, ahol a tűzből mentést szimulálva feladatokat kell végrehajtani. Puttonyfecskendővel célba lövés másfél literes pet palackokra, valamint URH-rádiókkal navigációs feladatok végrehajtása.  


Parasztudvar:

A résztvevők kenyérlángost és kürtöskalácsot süthetnek, valamint jurta sátorban élő történelem órán vehetnek részt.


Mentőállomás:

A fiatalok Ambu babán gyakorolhatják az újraélesztést, valamint a sebkötözés technikáját sajátíthatják el, valamint elsősegély ismereteket kapnak. Egy mentőautó is érkezik majd a helyszínre, amire a gyerekek felmászhatnak.


Régészet:

A résztvevők különböző tárgyakat (pénzérme, váza, stb.) ásnak ki, ecsettel és különböző ásatásoknál használatos eszközökkel.  A megtalált tárgyakhoz történet is tartozik, amit szintén a kis régészek tárnak fel.


Hobby bolt:

Egy igazi dekorbolt költözik ki és bevonja az érdeklődőket, aminek keretében hazavihető kis ajándék tárgyak készíthetőek.


Média ügynökség:

Itt résen kell lenni, és a táborban minden érdekes momentumot meg kell örökíteni. Az érdeklődőknek profi szakemberek segítenek. (Fotó, videó, cikk)

 

A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!

 

1212 Budapest, Rákóczi tér 34.
Tel.: +36 70 7777 - 020

e-mail: info@vitalistab.hu
www.facebook/vitalistab