“A jövő formálása az ifjúság felelőssége, az ifjúság szemléletének formálása a miénk!”
Gyerekek jártak a polgármesteri hivatalban

2013-08-27

Csepelen dolgozó közalkalmazottak és köztisztviselők gyermekeinek szervezett a nyári szünidő első és utolsó két hetében napközis tábort a Nagy Imre Általános Művelődési Központ. Ennek keretében augusztus 26-án kilencen – két felnőtt kíséretével – látogattak el a polgármesteri hivatalba, ahol a nagytanácsteremben képviselő-testületi ülést játszottak.

A csemeték szemmel láthatóan élvezték a felnőttek munkáját, még ha nem is olyan egetverően fontos kérdésekben nyomogatták a szavazógombot, mint a szennyvízhálózat megépítése vagy a város-rehabilitációs programok támogatása. A gyermek képviselőjelöltek számos napirendi pontban döntöttek. Megszavazták az iskolarádió folyamatos működését, jobb hangminőségű csengő felszerelését, javaslatot tettek az iskolai büfében az egészséges ételek árusítására.

A játszósdis testületi ülésen részt vett Varga Norman, a csepeli önkormányzat ifjúsági referense, aki a szeptembertől induló Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat bekapcsolódásába és az ősszel rendezendő Csepeli Ifjúsági Fesztiválra hívta meg az ideiglenes látogatókat.

Ábel Attila alpolgármester is üdvözölte a gyerekeket, akitől kérdezhettek is az önkormányzatot érintő ügyekben.

Az apróságokat Kitzinger Adrienn, az önkormányzat sajtóreferense körbevezette az épületben, majd tollat, kitűzőt, karkötőt és hűtőmágnest kaptak ajándékba.

A kicsik búcsúzóul egy táblán hagytak üzenetet a polgármester úrnak.

csepel.hu

1212 Budapest, Rákóczi tér 34.
Tel.: +36 70 7777 - 020

e-mail: info@vitalistab.hu
www.facebook/vitalistab