“A jövő formálása az ifjúság felelőssége, az ifjúság szemléletének formálása a miénk!”
Ifjúsági fesztivál a Csepel Plazánál

2013-10-06

 A nap folyamán a szervezők a szabadidő hasznos eltöltésére, a közösségi programok fontosságára és a rendszeres testmozgásra hívták fel a figyelmet.

Bemutatkoztak a street workout hódolói (szabadidős utcai testedzők), mely egyre népszerűbb sport  az egész világon. Az ország számos részéből érkeztek tehetséges sportolók, akik a színpadon egy órás lélegzetelállító produkcióval kápráztatták el az érdeklődőket. A közönség kipróbálhatott lézerharc játékot, ahol csapatok mérhették össze ügyességüket. Volt TRX és standbag erőnléti edzés, amely alaposan megmozgatta a résztvevők minden porcikáját. Fiatal lányok hip-hop és pompom táncokkal szórakoztatták a nézőket. A rendezvényen bemutatkoztak a modellezők, valamint sportegyesületek is. A Budapest Show Kórus egy 30 perces produkcióval lépett színpadra. A Robstep jóvoltából pedig egy különleges gurulós járművet is kipróbálhattak az érdeklődők.

Az esemé¥ megjelent a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Új Nemzedék Plusz programja,  valamint országjáró KIMI-kamionja is, mely a gyermekbarát igazságszolgáltatást propagálta.

A programokat követően Varga Norman a Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület elnöke, a Csepeli Gyermek -és Ifjúsági Önkormányzat frissen megválasztott képviselői továbbá Tasnádi Gyula Csepel és Szolnok Plaza üzemeltetési igazgatója közösen adta át Csepel Ifjúsági Szolgáltató Központját.

A megnyitó után ifjúságpolitikai szakemberek beszélgettek a csepeli fiatalokkal. A meghívott vendégek között volt Téglásy Kristóf, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságügyi főosztályvezetője és Majzik Balázs osztályvezető, Böröcz Lívia, a Nemzeti Agrár-szaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet referense, Székely Levente, a Kutató Pont Kft. kutatási igazgatója, Katona Zsuzsa Drámapedagógiai Nevelést Segítő Alapítvány elnöke és Gulyás Barnabás a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzati társaság elnöke.

A Csepeli Ifjúsági Szolgáltató Központ célja, hogy segítse a helyi szakemberek munkáját valamint széleskörű információ szolgáltatás mellett segítséget nyújtson a fiataloknak egyebek között a pályaválasztásban, munkakeresésben, a szabadidő hasznos eltöltésében,  kreativitásuk kibontakoztatásában.

A teljes fotógaléria elérhető ide kattintva. (https://plus.google.com/photos/106920099163582631483/albums/5931248687959545441?banner=pwa )

forrás: csepel.hu

1212 Budapest, Rákóczi tér 34.
Tel.: +36 70 7777 - 020

e-mail: info@vitalistab.hu
www.facebook/vitalistab