“A jövő formálása az ifjúság felelőssége, az ifjúság szemléletének formálása a miénk!”
Madarak és Fák Napja

2014-05-10

Kellemes tavaszi idő fogadta azokat az óvodásokat és kisiskolásokat, akik május 9-én reggel, óvónénik és tanárok kíséretében kilátogattak a Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontba.

A projektfelelős Varga Norman, a csepeli önkormányzat ifjúsági referense, egy újabb csoport fogadása után a Csepel.hu kérdésére elmondta, hogy a gyerekeknek az egyes állomásokon milyen feladatokat kell teljesíteni.

 

Gyülekezés

„Természetesen játékos formában, hiszen a Madarak és Fák Napja egy olyan projekt, amelyben a gyerekeket vissza akarjuk szoktatni a természethez. Amikor ide megérkeznek, kapnak egy „útilapot”. Nagyon szemfülesnek kell lenni, mert azokat a kollégákat kell keresni, akiken pöttyös karszalag van. Tőlük akkor kapják meg a különféle pecséteket, ha a kijelölt feladatokat teljesítik.

A legtöbb állomáson vidám játékok várták a résztvevőket. Az egyiken például a gyerekek buborékot fújnak, míg a másiknak ki kell azt lyukasztania. A kézműves sarokban hajtogatás, majd a madarak és fák „kivágása” következik. A Budapesti Állatkertből érkeztek a madárszakértőink, akik kismadarakat is hoztak.  A gyerekek nagy ámulatára meg lettek gyűrűzve, és simogatás után egyes példányok el is lettek engedve.

A sportpályán azt a feladatot tűztük ki, hogy az egész aszfaltot be kell „fedni” mégpedig olyan rajzokkal, amelyek utalnak a rendezvényünkre. A madár activity állomáson, a fiú és lány csapatoknak fel kell öltöztetni egy-egy gyereket, valamilyen madár jelmezbe. A felsoroltak mellett egész nap lesznek olyan, a gyereknek is tetsző un. ugrabugra zenés játékok is.”

 

Felszabadult gyermekek - játék a természet védelmének, szeretetének jegyében

Olvasva a tervezetet, amelyet összevetve a látottakkal, azt hiszem ez a nap elérte a célját, hiszen még a kitűzött kezdési időpont után is jöttek óvodai és iskolai csoportok. Ezen a napon több száz gyerek egy kicsit közelebb került a természethez, a fákhoz és a madarakhoz. Lesz mit mesélniük este a szülőknek és másnap azoknak, akik valamilyen okból, most nem tudtak eljönni.

 

Vidám buborékok, koncetráló gyerek-arcok

forrás: csepel.hu

1212 Budapest, Rákóczi tér 34.
Tel.: +36 70 7777 - 020

e-mail: info@vitalistab.hu
www.facebook/vitalistab