“A jövő formálása az ifjúság felelőssége, az ifjúság szemléletének formálása a miénk!”
Segítség a Heim Pál Gyermekkórháznak

2014-07-04

Semmelweis nap alkalmából rendezték meg hagyományosan a Heim Pál Gyermekkórház éves rendezvényét, melyen az orvosok köszöntése, a kitüntetések átadása, valamint a nyugdíjas kollegák búcsúsztatása mellett, színvonalas műsorokkal köszöntötték az érdeklődőket. A Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesülettel pedig új támogatóra lelt a kórház.

 A kórház igazgatójának köszöntője.....

„A vezetőséggel történt egyeztetést követően döntött úgy elnökségünk,  hogy támogatni kívánja a kórházat. A közös döntés része volt az is, hogy ez a támogatás ne egyszeri alkalom legyen hanem egy hosszú távú, valódi segítséget nyújtó együttműködés, saját kapacitásokon túl további forrásokat bevonva.  Reméljük, akcióinkkal sikerül felhívni a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára, és további együttműködő partnereket is sikerül bevonni a kicsik segítésének érdekében. Nem titkolt ugyanis, hogy elsősorban a for-profit szektort céloztuk meg a programunk keretében.” - mondta el Varga Norman, a Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület elnöke.

Varga Norman elnök és az adományok....

Sok bent fekvő fiatal tölti itt a nyarat is,  ezért is fontos, hogy a nagy nyári vakáció ideje alatt is gondoljunk a fiatalokra.  Körbejárva az intézmény osztályait, egy percig sem fordul meg az ember fejében, hogy ne tegyen meg minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy a csillogó szemű lurkók minél hamarabb  meggyógyuljanak, vagy elviselhetőbbé tegyük számukra az ott eltöltött időszakot.

Személyes érintettségem is van a történetben, hiszen életveszélyes balesetemet követően a betegágy börtönében, az álmatlanul eltöltött éjszakák óráiban mérlegre tettem mindazt, amit eddig cselekedtem, s mindazt, amit e közben elmulasztottam. Ekkor döntöttem el, hogy a szervezetünk alapításával megteremtem a szervezeti és anyagi feltételeket ahhoz hogy a reményteljes élet minden arra érdemes fiatal számára elérhetővé váljon. Remélem példánk követőkre talál, és egy széleskörű összefogásnak köszönhetően még több segítséget tudunk majd nyújtani.”

A nagy előkészületek....

Cikk: vitalpress/Hajnal Virág
Fotó: vitalpress/ Molnár Fanni

 

 

1212 Budapest, Rákóczi tér 34.
Tel.: +36 70 7777 - 020

e-mail: info@vitalistab.hu
www.facebook/vitalistab