“A jövő formálása az ifjúság felelőssége, az ifjúság szemléletének formálása a miénk!”
Tíz éves a CSEFUSZ

2014-04-27

  A Csepeli Futó, Szabadidő és Életmód Egyesület (CSEFUSZ) ismét megrendezte a tiszta Duna-partért futóversenyét, idén már a 13. alkalommal. A tavaszias időben több száz futó ünnepelt az egyesülettel és avatta fel hivatalosan is a megújult Kis-Duna partot.

 

Elsüti a pisztolyt

Borbély Lénárd Csepel Alpolgármestere elsüti a fegyvert

Április 27-én már reggel kilenc órakor birtokba vették a Pataki Zoltán vezette szervezők a Hollandi úti Gyermek Ifjúsági és Sport Centrumot, ahol minden készen állt arra, hogy egy újabb tartalmas kerületi program vegye kezdetét. A csepeli önkormányzat és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával illetve a Németh Szilárd polgármester fővédnöksége alatt létrejövő eseményen jobbnál-jobb programok vártak minden érdeklődőt: a kisebbeknek ugráló-vár, a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület jóvoltából öttusa akadálypálya, aztán célba lövés, kézműves foglalkozás, a nagyobbaknak flabélos gép, masszázs ágy, testsúly, vércukor, testzsír százalék-mérés, szájhigiéniai tanácsadás, járásanalízis vizsgálat, gyógytorna, és gyógyászati segédeszköz bemutató is „rendelkezésére állt”. Ezen kívül pedig ki lehetett próbálni a szájjal és lábbal festést, valamint a kerekesszéket is bárkinek. Megmutatták magukat a Csepeli Kertbarátok, a Himalája sóbarlang és egyéb más, a természettel és egészséggel kapcsolatos szervezetek is.

A verseny előtt profi bemelegítést végzett a jelenlévők apraja-nagyja a színpadon közreműködő csepeli Curves női fitness klub jóvoltából, majd a verseny a legkisebbek (bölcsisek) futamával indult, akik 80 métert teljesítettek maximális lelkesedéssel és szülői kísérettel. Őket az ovisok futama követte. ám előtte Borbély Lénárd alpolgármester és Varga Norman ifjúsági referens a Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület elnöke lelkes gyereksereg kíséretében adta át hivatalosan is a megújult sétánnyal bővült tiszta és kulturált csepeli Kis-Duna partot.

 

Varga Norman ifjúsági referens átadja a díjakat

A ceremóniát követően az ovisok is nekiveselkedtek a maguk 500 méterének, amit Borbély Lénárd startpisztollyal indított útjára. A kicsik után sorban jöttek a nagyobbak: az ifjúsági és felnőtt futam 3.7 km-ből állt, míg a legmerészebbek és vérbeli profik a 10 kilométert is teljesítették méghozzá igen komoly, chipes időmérő rendszerrel regisztrálva. A futásban - ezúttal is- a Nike futókamionjánál igényelhető (tesztelhető) futócipők segíthették az indulókat, a célban pedig minden „gyorstalpaló” kapott befutócsomagot a támogatók jóvoltából, amivel menet közben elvesztegetett energiáikat pótolhatták a futók. 

Közben a színpadon - a futamok között- zsonglőr ejtette ámulatba a közönséget, Sas Sándor csepeli paralimpikonnal pedig a sporttal kapcsolatos élményeiről tartott beszámolót és később díjat is adott át. 

A családias hangulatú rendezvény végén a támogatók jóvoltából értékes díjakkal lettek gazdagabbak a futóverseny legjobbjai illetve az egyéb játékokban résztvevők, s zárásként a tíz esztendős CSEFUSZ százszeletes ünnepi tortával kedveskedett minden résztvevőnek, igazán méltó módját választva az esemény záró momentumának.

forrás: csepel.hu

1212 Budapest, Rákóczi tér 34.
Tel.: +36 70 7777 - 020

e-mail: info@vitalistab.hu
www.facebook/vitalistab